The Talent Grid - online

 
DE HIGH POTENTIAL HERKEND
Kunnen 'challengen' én beschikken over organisatiesensitiviteit

"The Talent Grid"


Het herkennen van leiderschapspotentieel is geen gemakkelijke zaak. Het is één van de belangrijkste onderzoeksonderwerpen in de managementliteratuur. Deze site bevat de beschrijving van de Talent Grid. Wat voegt dit model toe? Het is een toegankelijke en simpele theorie die ontstaan is uit ervaringen uit de praktijk. Het model is gebleken door zowel professionals als leidinggevenden hanteerbaar te zijn voor selectie, beoordelen en ontwikkelen van talent. De toegevoegde waarde van de Talent Grid is vooral dat het de mogelijkheid geeft in één 'taal' te communiceren over het ingewikkelde vraagstuk van managementkwaliteiten. Met de plaatsing van de Talent Grid op het internet, willen de auteurs de theorie niet alleen ter beschikking stellen aan iedereen die daarin interesse heeft, maar willen ook de lezers uitnodigen om te reageren. Zo kan het model mogelijk verder groeien, door er meer en nieuwe inzichten aan toe te voegen.

De tekst van deze site is de basis geweest voor een artikel dat verschenen is in "Gids voor Personeelsmanagement" (juli/augustus 1999).
De Talent Grid is verder uitgewerkt in een artikel "Coachen van managementtalent" dat verschenen is in de volgende handboeken van uitgever Samsom BedrijfsInformatie: 'Methode, Technieken en Analyse voor Personeelsmanagement' (afl. 56), 'Handboek Loopbaanmanagement' (afl. 14) en 'Organisatie Instrumenten' (A1283) (in PDF-formaat 160Kb).

Over de auteurs:
Drs N.F.C. Willems en drs R.A. Beelen zijn partners van Career Openers, talent agents voor de top uit de arbeidsmarkt van jonge managers. Zij hebben ruime ervaring opgedaan met o.a. loopbaanadvies en werving & selectie bij AT&T, Cargill, Coca-Cola, Dow Chemical en HBG.

 

Daar waar hij, zijn, hem staan, kan uiteraard ook zij, haar ingevuld worden.

top

© 1999 Career Openers